maanantai 24. marraskuuta 2014 | 23.57

Aihe X

Hei vaan kaikille
Tämä ei liity blogin luonteeseen mutta ehkä blogini kaipaa pientä uudistusta ja voisinkin kirjoitella välillä mieltäni painavista asioista. Olen kämppiksen kanssa viime aikoina useampaan otteeseen puhunut siitä kuinka KAIKKI esimerkiksi mediassa, ja ihan muutenkin elinyhteisössä tuntuu liittyvän joko seksiin tai alkoholiin. Ensimmäisen kerran tästä keskusteltuamme aloin kiinnittämään huomiota asiaan vielä enemmän, ja alkoi ihan tajuttomasti ärsyttämään. Niinpä ajattelin että voisin vaikka kirjoittaa aiheesta. Ensimmäisenä vähän avaan että mitä edes tarkoitan.

Kun selaan vaikkapa iltalehden tai voicen uutissivuja, silmiini osuu useamman kerran artikkeleita kuten ''9 tapaa virkistää seksielämää'' tai ''Pikkujoulut otollisinta aikaa pettämiselle.'' Myös ''näin parannat krapulan'' tekstejä ja muita vastaavia on paljon. Esimerkkejä on lukuisia, koska joka kerralla etusivulla on vähintään yksi tällainen artikkeli, yleensä paljon paljon enemmän. Elokuvat ja sarjat keskittyvät lähes aina alkoholin ja seksin ympärille. Eivät ihmiset katsoisi elokuvia tai sarjoja jos eivät jossain määrin pitäisi draamasta, mutta ne draamat mitä yleisimmin liittyvät joko seksiin tai alkoholiin, esimerkiksi yhden illan juttuihin, tai muihin. Siis seksi tungettu johonkin keksimainokseenkin! ''Uuuh aamukeksiä''. Radiossa keskustellaan Tinderistä ja kuuntelijat soittelevat ja kertovat villeistä työpaikkaseksisessioista (tänä aamuna juuri kuulin). Suosituimmat tanssibiisit kertovat mitä yleisimmin myös, yllätys yllätys, seksistä tai alkoholista.

Seksi ja alkoholi EI ole yhtäkuin paha ja demoninen asia, mutta onko niitä aivan pakko tunkea ihan joka paikkaan? Mielestäni yhteiskunta on tullut liian suvaitsevaiseksi, näitä asioita kohtaan. Mikään ei ole yksityistä, mikään ei ole viatonta ja puhdasta. Yhdenillanjutut, alituinen ryyppääminen ja baareissa ravaaminen ja villi Sinkkuelämää-sarjan mukainen elämäntapa on cool. Eikä edes iällä ole väliä. Sitäpaitsi, seksi ja alkoholi ovat suuressa mittakaavassa harrastettuna vahingollista ihmiselle. Minua raivostuttaa tämä juttu AIVAN älyttömästi. Se, etten aiemmin ollut kiinnittänyt koko asiaan pahemmin huomiota vain todistaa, kuinka turtunut koko yhteiskunta on aiheeseen, seksiä ja alkoholia on joka paikassa, jokaisen huulilla, jokaisen korvissa, jokaisen silmissä, mainoksissa, kirjoissa, elokuvissa, sarjoissa, lehdissä, kaikkialla. Miksi kukaan silloin kiinnittäisi siihen huomiota, jos siihen on aivan normaalia törmätä missä vaan? Jos joku kertoo minulle olevansa kolussa tai töissä, en kiinnittäisi siihen huomiota, koska se on melko normaalia ja yleistä Suomessa.
 En kuluttaisi sekuntiakaan asian kyseenalaistamiseen, jatkaisin vain keskustelua. 15-vuotias neitsyt on nykyään uhanalainen laji. 

En voi sanoa kaipaavani aikoja, koska en ollut silloin vielä syntynyt, mutta minusta olisi hienoa, jos asiat olisivat kuten ennen vanhaan. Minusta on jotenkin hieno ajatus, että jos tyttö ja poika rakastuivat, niin he tapailivat vanhanaikaisesti, jos mennään historiassa ihan kunnolla taaksepäin niin tytöllä saattoi olla treffeillä mukana aina esiliina (ihminen joka valvoi ettei paheuksia tapahdu :D), kirjoiteltiin rakkauskirjeitä ja poika saattoi varastaa suukon tai pari kun kukaan ei ollut näkemässä. Sitten poika pyysi tytön isältä tytön kättä. Silloin oli normaalia esimerkiksi säästää petipuuhat avioliittoon, nykyään sitä pidetään outona. Ja se on harvinaista. Avioliittoon odottaminen oli silloin yhtä normaalia kuin esiaviollinen seksi nykypäivänä. Avioliittoon odottaminen on toinen ääripää, enkä sano että näin kaikkien pitäisi tehdä, mutta omasta mielestäni on ihan hullun romanttinen kuva minkä äsken maalasin. Tuntisin itseni ihan prinsessaksi. 

Koulussa ja kaveripiirissä yleisimmät tarinat mitä kuulen alkavat: ''Sillon kun oltii ryyppää siellä...'' ja ''Muistaks ku oltii viime lauantaina baarissa ja...''. Alkoholin käyttö määrittelee kuinka ''cool'' joku ihminen on. Heitetään hirveetä läppää seksistä. J N E . . . . . . Ihmisistä on tullut objekteja, valloituksia, ''sain siltä'', ''iskin sen ja mentii meille''. Kauneusihanteet on isot tissit ja peppu, pumpatut lihakset ja vähemmän on enemmän (vaatteet). Aivot käy ylikierroksilla, en jaksa enää, en halua kuunnella, en halua, en halua, en halua. 

En edes jaksa alkaa kirjoittamaan siitä että mikä tämän vaikutus on kaikkeen, ääritapauksissa syömishäiriöt, alkoholismi, seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalisen kasvun muuttuminen (mielestäni huonoon suuntaan), käsitykset siitä mikä on normaalia ja mikä ei, itsensä vahingoittaminen, elämäntavat... Ei tällä nyt mikään hyväkään vaikutus voi olla pieniin jos asiaa viljellään ihan joka paikassa, se nyt on ihan maalaisjärjellä ajateltuna aivan päivänselvä asia. Koska ryyppääminen oli cool niin teininä aloin minäkin ryyppäämään. Siinä ei todellakaan käynyt hyvin. Fyysinen ja henkinen terveyteni rappeutui ja jouduin tämän tästä vaaratilanteisiin. Änkyräkännissä en ollut puolustuskykyinen. Onneksi siitä on sitten viisastuttu.

Toistan vielä, että alkoholi ja seksi ei ole mielestäni paha ja demoninen asia, mutta kohtuus kaikessa.
Eihän mun mielipide mitään muuta, mutta ehkä joku muukin saattaa alkaa kiinnittämään asiaan enemmän huomiota, kun otin puheeksi. Agendani tällä teksillä oli tuoda esille oma mielipiteeni ja herättää tietoisuutta asiasta ainakin teidän keskuudessa, jotka luette blogiani.

Nyt oikein hyvää päivänjatkoa kaikille, sain ainakin puhuttua suuni puhtaaksi.4 kommenttia:

 1. täällä yksi 15v. neitsyt :D jee.

  VastaaPoista
 2. Hyvää tekstii Ida :) ja haluun vaa lisää toho viel vaik toi on täysin totta ni kans omien vanhempien kasvatusmetodit ja oman pään pitäminen vaikuttaa kans tohon, ainaki niiku omast kokemuksesta, koska join ekan kerran alkoholii 2kk ennenku täytin 18 koska porukat aina muistutti kuinka paskaa siit seuraa ja kiels sen käytön yms. ja seksi tuli kuvioihin vast 17v. ja seki sen takia et olin jo kauan ollu yhessä rakastamani tytön kaa :P mut oot kyl oikeessa tos asiassa tullu iteki huomattuu :)

  - Sepe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep true dat, onneks on kivat ja fiksut porukat jotka laittaa rajoja! :)

   Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä